Днес Австралия наложи целенасочени санкции на 35 организации в отбранителния, технологичния

...
Днес Австралия наложи целенасочени санкции на 35 организации в отбранителния, технологичния
Коментари Харесай

Австралия разширява санкциите срещу Русия

" Днес Австралия наложи целенасочени наказания на 35 организации в отбранителния, софтуерния и енергийния бранш на Русия, както и на 10 физически лица, кред които съветски министри и високопоставени чиновници, както и на висши военни чиновници в Беларус ", съобщи австралийският външен министър Пени Вонг.

" Този ход беше подхванат при деликатна съгласуваност с нашите интернационалните сътрудници, с цел да окаже оптимално влияние върху тези лица и организации, които играят роля в директната или косвената поддръжка на незаконното и аморално навлизане на Русия в Украйна ", добави тя.

По нейни думи глобите " са ориентирани към организации и лица с икономическо и стратегическо значение за Русия ".

Под удара на новите наказателни ограничения попадат компании, доставящи съвременни технологии, електроника и съоръжение за съветската войска, както и организации, работещи в бранша на нуклеарната енергетика и участващи в добива на арктически запаси.

Освен това наказания са наложени на първия вицепремиер на Русия Андрей Белоусов, вицепремиера Дмитрий Чернишенко, омбудсмана по правата на индивида Татяна Москалкова, първия заместник-председател на Съвета на федерацията (горната камара на парламента) на Русия Андрей Турчак, главния изпълнителен шеф на концерна " Калашников " Владимир Лепин и основния изпълнителен шеф на холдинга " Хеликоптери на Русия " Николай Колесов.

От март 2014 година насам Австралия е обявявала антируски санкции общо 25 пъти. В черния лист на страната влизат над 1100 съветски жители и повече от 300 организации.

Канбера прекъсна всевъзможни търговски връзки с Русия, замрази активите на лицата в черния лист и забрани на националните си предприятия да вършат бизнес с съветски компании, включени в черния лист.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР